HU | EN
Formula 1 2021
Hungaroringshop Blackfriday

 

Hungaroring – a kulisszák mögött lázas munka zajlik

2020. július 09. 15:42

A 35. Formula–1 Aramco Magyar Nagydíj más lesz, mint az eddigiek. És nem csupán azért, mert az idei első nyolc európai futamhoz hasonlóan a hungaroringi viadal is zárt kapuk mögött zajlik a jövő héten, hanem azért is, mert a sportágat jellemző csillogás most egy időre háttérbe szorul.

Az üvegpalotához hasonlító motorhome-ok helyét puritán konténerek veszik át, s mindent felülír az elővigyázatosság, a megelőzés. Az idénynyitó világbajnoki futamon is láthattuk mindezt, s az újságírók csütörtökön a Hungaroringen is bepillantást kaptak a kulisszák mögé. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „Annyira szigorúak a szabályok, hogy az F1-paddock ma Európa legbiztonságosabb helye.”

Ezt követően megmutatta az újságíróknak az épülő paddockot, amelyben már jó néhány konténer-csoport áll – a felépítmény szakasztott mása az osztráknak: két oldalt a két pilóta, középen a csapatfőnök, s mindegyik egység mellett egy-egy mosdó és COVID-konténer. Gyulay elmondta, összesen körülbelül száz konténert kell a nemzetközi csapat rendelkezésére bocsátani.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy hosszú várakozás után végre megkezdődhet a Hungaroring felújítása, miután: „…megszületett a kormányhatározat, amely rendelkezik arról, hogy 2027-ig meghosszabbodik a Magyar Nagydíj szerződése, valamint hogy elkezdődhet a felújítás tervezési folyamata, hiszen a főépületünk, a garázsaink már nem felelnek meg a modern kor kihívásainak.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.