HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Keszthelyi Vivien segédkezett a Tanpálya nőnapi tréningjén

2020. március 08. 20:29

Csak csajok! Különleges vezetéstechnikai tréninget tartottak vasárnap a Groupama Tanpályán, ahol ezúttal kizárólag hölgyek ültek a volán mögött, különleges tanácsadójuk pedig nem más volt, mint hazánk egyik legismertebb női autóversenyzője, Keszthelyi Vivien.

Az immár hagyományosnak tekinthető nőnapi tréning – amelyet a Tanpálya a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal karöltve tartott meg – szakmailag nyilván nem különbözött a többitől: a 30 résztvevő három csoportban, biztonságos körülmények között tehette próbára és fejleszthette a tudását, illetve ismerhette meg az autója határait.

„Nagyon örültem, hogy ilyen sokan eljöttek a nőnapi tréningünkre, mert ez azt mutatja, a hölgyek közül is egyre többen tartják fontosnak, hogy a közismert női tudatosság a közúti közlekedésre, a közlekedés-biztonságra is kiterjedjen – nyilatkozta Gazsi Júlia, a Tanpálya ügyvezetője, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese. – A minőségi „énidőt” nem is lehetne hasznosabban eltölteni, mint egy ilyen vezetéstechnikai tréninggel. A férfiak úgy tartják, szexi, ha egy nő jól vezet, én azt mondom, a biztonságosan és jól vezető nő még szexibb.”

A nőnapi tréningen a szokásoknak megfelelően három pályán zajlottak az események: a hölgyek, akik között voltak újoncok, friss jogosítványosok és visszatérők is, előbb a vészfékezéssel ismerkedtek, majd az idő előrehaladtával már a saját határaikat feszegették, és egyre jobban megismerték az autójukat.

A legizgalmasabb „próba” mindenki számára a rántópad volt, amely megdobta az autó hátulját, hogy azután a sofőrök a saját vérmérsékletük szerint kezelve a helyzetet megpróbálják egyenesbe hozni a járművüket a jeges-havas körülményeket szimuláló, csúszós műgyantán.

Voltak, akiknek elsőre remegett a kezük az izgatottságtól, mások viccelődéssel próbálták kezelni a jóféle feszültséget, a végén azonban mindannyian fülig érő szájjal, és ami még ennél is fontosabb, rengeteg hasznos tapasztalattal távoztak.

Többek között egyébként annak köszönhetően is, hogy a Tanpálya profi instruktorain kívül egy vérbeli autóversenyző, Keszthelyi Vivien is segítette őket a tanácsaival.

„Nagyon érdekes volt látni, milyen gyorsan tanulnak a lányok: körről körre folyamatosan fejlődtek, igyekeztek a lehető legprecízebben végrehajtani az instruktorok utasításait – mondta Keszthelyi Vivien, aki többek között az Audi Sport Racing Academy-n pallérozódott. – A vezetéstechnikai tréningek nagyon hasznosak, megkockáztatom, mindenkinek el kellene végeznie egy ilyen kurzust, mielőtt megkapja a jogosítványát, hogy tisztában legyen a saját képességeivel és azzal is, mit bír a járműve. Amikor a támogatóimtól új autót kapok, amikor csak tehetem, eljövök, hogy megtapasztaljam, hol vannak a határai – ez nagyon fontos a biztonságos közlekedés szempontjából. A tréning végén a lányok is megerősítették: jó néhány meglepetés érte őket a délelőtt folyamán, de nagyon sokat tanultak.”

A tréning végén a résztvevők jó néhány közös fotót készítettek Keszthelyi Viviennel, aki természetesen már gőzerővel készül az idei versenyszezonra, ám az ezzel kapcsolatos konkrétumokra egyelőre várni kell.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.