HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Kétmillió forintos adománnyal segít Micheliszék szimulátorkupája

2020. április 08. 09:56

A túraautó-világbajnok Michelisz Norbert és a Hungaroring szerepvállalásával április 13-án induló Hungaroring E-sport Bajnokság fődíja, hogy valaki teljes szezonra szóló versenyzési lehetőséget kap a M1RA-csapatban 2021-ben, de nem ez az egyetlen jelentős célja a szimulátorkupának. Kétmillió forinttal segítik a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a digitális oktatás sikerességét.

Öt fordulóból álló, a virtuális Hungaroringen kezdődő és záródó magyar szimulátorkupa indul április 13-án, amelyen Michelisz Norbert az utódját keresi. A bajnokság végén az első öt helyezett közül a legalkalmasabb valódi versenyzési lehetőséget kap, ahogyan az a WTCR bajnokának is megadatott 2005-ben a szimulátoros eredményeinek köszönhetően.

A Hungaroring E-sport Bajnokság azonban több egy tehetségkutatónál, amelyen bárki próbára teheti magát, hiszen az a cél vezérelte a szervezőket, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében egyrészt otthoni szórakozási lehetőséget nyújtsanak, másrészt kézzelfogható segítséget adjanak a rendkívüli helyzetben új kihívásokkal szembenéző oktatási területen.

Kétmillió forintos adománnyal járulnak hozzá a bajnokság támogatói a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakiskolája munkájához a távoktatásban. Az összeget egy átfogó digitális tananyagot tartalmazó szoftver megvásárlására fordítják, amellyel az iskola gépjármű-mechatronikai technikus képzésben résztvevő diákjai több mint 1000, a megértést animációkkal segítő leckéhez férhetnek hozzá.

Nemcsak az autóversenyzés alapkészségeit lehet elsajátítani otthon az e-sportban, hanem ebbe a szoftverbe is fejlesztettek szimulátort. Ennek segítségével a diákok például élethű motortérben, a valóságban is alkalmazott diagnosztikai módszerekkel gyakorolhatják az alkatrészek vizsgálatát és a meghibásodások megállapítását.

Az említett adomány és az egyvalaki számára biztosított teljes szezonra szóló versenyzési lehetőség forrásainak előteremtésében kulcsszerepet töltenek be a Hungaroring E-sport Bajnokság támogatói, amelyek saját csapatokkal és autókkal jelennek meg a virtuális versenyeken. Az előselejtezőkön kialakuló 24 fős mezőny tagjait sorsolással osztják be a hat csapat autóihoz. A Team Simple, a Team NÚSZ, a Team #mentsdegyszerűen, a Team OMV Maxxmotion, a Team PCTrade Systems és a Team Hungaroring is négy autóval vesz részt a bajnokságban.

Michelisz Norbert, a WTCR bajnoka:

„Sokat köszönhetek a szerelőknek, akik az autóimat felkészítve vigyáztak rám az évek során, és versenyzőként kiemelten fontos nekem, hogy profin értsék a dolgukat. Éppen ezért a M1RA gyakornoki programjában már eddig is segítettük a tanulók fejlődését, de a járvány miatt szükségszerűen bevezetett távoktatás pont az olyan gyakorlatorientált területeken okoz extra kihívásokat, mint az autószerelők képzése. Hiszem, hogy az egész magyar autósport és járműipar érdeke, hogy a szakgimnáziumokban tanuló diákok oktatásába fektessünk, és örülök, hogy a bajnokság támogatóinak segítségével ebben a nehéz helyzetben szó szerint házhoz tudjuk vinni az ipari követelményeknek megfelelő tudásanyagot.”

 Gubán Gyula, a KSZC Gáspár András Szakgimnázium és Szakiskola igazgatója:

„Szakmai tantárgyakat oktató tanáraink tapasztalatát tolmácsolom, amikor azt mondom, hogy nagy segítség a digitális oktatási licence beszerzése. Tudásmélyítő animációs bemutatókkal ismertethetjük meg általa az autók működését és a szerszámok helyes használatát a diákokkal. Most, hogy a műhelygyakorlatok megtartására nincsen lehetőség, ez a legjobb módszer a gyakorlati ismeretek átadására, hiszen a szimulációkkal a különböző mérések is elsajátíthatók otthon. A szoftver minden platformon működik, okostelefonon, tableten és számítógépen egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy a diákok is élvezik majd a 21. századi, látványos útmutatókat.”

Hogyan lehet indulni a bajnokságban?

A Hungaroring E-sport Bajnokságban való részvétel minden magyar számára teljesen ingyenesen elérhető. A regisztráció menetéről részletes leírás olvasható az alábbi linken:

https://m1ra.hu/hu/hirek/igy-vehetsz-reszt-a-hungaroring-e-sport-bajnoksagban/


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.