HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Ókori vázák alakját követi az idei Herendi F1-trófea

2019. augusztus 01. 15:03

Ókori vázák alakját követi az idei Herendi F1-trófea

Exkluzív, egyedi trófeával készült a Magyar Nagydíjra a Herendi Porcelánmanufaktúra, amely az idén immár tizenharmadik alkalommal biztosít a méltó trófeát a Formula–1 toppilótáinak és csapatainak.

A Herendiről mindenkinek a tökéletes minőségű, kifogástalan porcelán jut eszébe, s az idei díjakat is ez jellemzi: három serlegváza (az első három helyezett pilótának) és egy dísztál a legjobb konstruktőrnek – értékük csaknem tízmillió forintra tehető, de az eszmei értékük nyilván sokkal magasabb.
Egyediek, kizárólag erre az alkalomra készültek, kézzel készítették őket az első érintéstől a festőecset utolsó simításáig. Aki megkaparintja bármelyiket, valódi remekművet birtokolhat – tudtuk meg dr. Simon Attilától, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatójától.

A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követik. Tükrükben a Hungaroring sziluettje vehető ki, amelyet körbeölel a trendi színvilágú – platina-türkiz – ősi kínai dekoráció. A konstruktőri dísztál esetében ez a mívesség pedig csak tovább nemesedik – festésük darabonként három hetet, összességében három hónapot tett ki.
Bár első pillanatban nehéz megtalálni a kapcsolódást a sebesség és a lóerők, illetve a kézműves porcelánok és hagyományok között, de vannak közös értékek: a mérnöki precizitás, a pontosság, a lehetetlen megkísértése.

A díjak technikai paraméterei:

Győzelmi serleg

Magasság: 530 mm
Hosszúság: 245 mm
Szélesség: 230 mm

Konstruktőri dísztál

Magasság: 60 mm
Hosszúság: 520 mm
Szélesség: 520 mm


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.