HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Közösségi közlekedéssel a Magyar Nagydíjra!

2021. július 19. 16:55

Környezetbarát, egyszerű, megfizethető – HÉV-vel és autóbusszal bárki könnyedén eljuthat a Formula 1 Magyar Nagydíjra, hogy a mogyoródi dombok között szurkoljon kedvencének, hiszen a tavalyi zárt kapus verseny után végre újra megnyílnak a kapuk a nagyközönség előtt.

 

A közösségi közlekedést eddig is nagyon sokan választották az autósport-rajongók közül, s bár az idén lesz egy kis változás a korábbi évekhez képest, a pálya megközelítése talán még egyszerűbb lesz. A lényeg: a szurkolók az Örs vezér térről induló HÉV-vel elutaznak Kerepesig, onnan pedig a Volánbusz ingyenes buszjáratokkal szállítja őket a versenypálya 3-as kapujához.

 

„A Formula 1-ben és úgy általában az autósportban is főszerepet kapott az utóbbi években a fenntarthatóság, a környezetvédelem, és ehhez a kezdeményezéshez a Hungaroring is csatlakozott – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Ide tartozik a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasználható pohár, és természetesen a közösségi közlekedés is. Az idén azért döntöttünk a fenti megoldás mellett, mert a HÉV-vel és a Volánbusz autóbuszaival még többen és még könnyebben tudják megközelíteni a versenypályánkat, s ez is a fenntarthatóságot szolgálja.”

 

A H8-as HÉV sűrített járatokkal üzemel a Magyar Nagydíj hétvégéjén (július 30-tól augusztus 1-ig), hogy az egyébként is közösségi közlekedéssel utazó, vagy az autót kényelmi és környezetvédelmi okokból a garázsban hagyó szurkolók is könnyen kijussanak a versenyre.

 

Az Örs vezér térről induló H8-as HÉV-vel Kerepes megállóig kell menni, onnan pedig ingyenesbuszjáratok viszik az F1-rajongókat a Hungaroring 3-as kapujához.

 

A HÉV-re a normál bérlet vagy vonaljegy mellett Budapest közigazgatási határától, Ilonateleptől 250 Ft-os kiegészítő jegy is szükséges, amely oda és a visszaútra is előre megváltható bármely BKK-automatában, így elkerülhető a tömeges sorban állás az Örs vezér téren.

 

A HÉV-kiegészítő jegy megvásárolható a MÁV applikáción keresztül is. A Volánbusz járataira nem kell jegyet váltani.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.