HU | EN
Hungaroringshop
Hungaroringshop

 

Lewis Hamilton pályacsúccsal edzéselső!

2020. július 18. 19:38

A Magyar Nagydíjon eddig hét alkalommal diadalmaskodó Lewis Hamilton továbbra is brillírozik a Hungaroringen: 1:13.447-es pályarekorddal nyerte meg a szombati időmérő edzést, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

A 35 éves, hatszoros világbajnok brit versenyző jubilál: ez pályafutása 90. pole pozíciója, a Ringen pedig a hetedik.

„Magabiztos teljesítményt nyújtottunk az egész időmérő edzésen, ez annak köszönhető, hogy a csapat egyre magasabbra és magasabbra teszi a lécet – mondta Hamilton. – Örülök, hogy velük dolgozhatok, és hogy ilyen autót vezethetek: őrület, hogy milyen sebességre képes, a tizenegyes kanyarban szinte padlógázzal mentem. Valtteri is remek munkát végzett, folyamatosan nyomás alatt tartott. Magyarországon mindig is jól ment nekem, de tudom, a pole még nem jelenti a verseny megnyerését.”

S hogy mi változott tavalyhoz képest? A végsebesség magasabb, a kanyarok közül pedig a négyes, a nyolcas, a kilences, és különösen a tizenegyes. Az autó hatékonysága az alacsonyabb sebességű kanyarokban is sokkal jobb, mint tavaly volt.

A fentiek tudatában talán nem meglepő, hogy Hamilton mellől csapattársa, a világbajnoki pontversenyben élen álló Valtteri Bottas rajtolhat, aki egy kicsit csalódott volt, mert nagyon kis különbséggel maradt el csapattársa mögött.

„Tudtam, hogy nagyon szoros csata lett kettőnk között – mondta Bottas. – Az időmérő edzés elején az első szektorban volt egy kis gondom, az első kanyar féktávján időt veszítettem és a második kanyar sem volt tökéletes, de ahogy a pálya állapota javult, az autó kezdett összeállni. A leggyorsabb köröm aztán nagyon jól sikerült – azt hittem, ezzel lesz esélyem, de Lewis egy tizeddel gyorsabb volt, ami azt jelenti, hogy jobb munkát végzett, ezért indulhat ő a pole-ból.”

Van akinek meglepetés, mások számítottak rá: a második sort kisajátította a Racing Point: Lance Stroll, Sergio Pérez sorrendben. Utóbbi versenyző annak ellenére lett negyedik, hogy nem érezte magát valami jól az edzésen: eleinte csak egy kicsit fájt a nyaka, utóbb pedig már szédült is a pálya bizonyos részein.

Stroll a csapatot dicsérte, hogy remek autót rakott össze, amely már az első szabadedzéstől kezdve versenyképes volt. „Nagy utat jártunk be tavaly óta: most ugyan más volt az aszfalt hőmérséklete, mint egy éve, de három és fél másodpercet javulni azért nagy dolog. Le a kalappal a csapat előtt!”

Az első két futamhoz képest javultak a Ferrarik: a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ötödik, Charles Leclerc pedig a hatodik helyen végzett. Csalódást keltően szerepelt viszont a Red Bull: Max Verstappen csak a hetedik, Alexander Albon pedig a 13. lett.

A 35. Magyar Nagydíj – zárt kapuk mögött – vasárnap 15.10 órakor rajtol a Hungaroringen.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.