HU | EN
Hungaroringshop
Hungaroringshop

 

A járványhelyzetre való tekintettel a következő hetekben irodánk korlátozottan elérhető telefonon, ezért kérjük, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében a sales@hungaroring.hu email címen keressenek minket.

Íme Kiss Norbi új versenykamionja!

2020. augusztus 12. 21:40

A Hungaroringen rántották le a leplet a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Kiss Norbert vadonatúj versenygépéről, amellyel magyar csapat, a Révész Truck Racing Team színeiben vág neki az idei szezonnak. A gyönyörű, piros MAN 1150 lóerős és 5300 kilogramm, extravagáns és egyedi, éppen olyan, amilyennek egy prototípus kamionnak lennie kell.

„Tíz éve versenyzek a kamion Európa-bajnokságon, három-négy különböző autóval mentem eddig, de ez a legjobb közülük – árulta el Kiss Norbi. – Négy mercedeses év után visszatértünk az MAN-hez, és igazából nem volt nehéz a döntés. A kamion Európa-bajnokság abból a szempontból nagyon hasonlít a Formula–1-hez, hogy versenymotorja is csak néhány gyárnak van, kész kamionja pedig egyiknek sincs, azt a csapatok maguk építik, ami remek lehetőségeket kínál konstruktőri szempontból. A kormányzást, a futóművet, a fülkét, a hűtéseket, a féket mind-mind mi terveztük, s ez rengeteg esély arra, hogy az ember jót csináljon vagy zsákutcába jusson egy-egy szegmensben, a motor pedig versenyképes, ezt láttuk az ellenfeleink autóin. A versenymérnököm, Bakó Csabi tizenkét éves tapasztalata mellett az én tíz évemet is beletettük ebbe a kamionba. Nagy büszkeség magyar csapatban versenyezni, Révész Bálinttal szinte az első pillanatban megtaláltuk a közös hangot, nála tényleg otthonra talált a kamionsport.”

Ez a külsőségeken is látszott, a Révész Trans megadta az autóbemutató módját: aki itt nem tudta az első pillanattól, hogy kamionos rendezvényre érkezik, annak teljesen vaknak kellett lennie.

„Negyven éve foglalkozom kamionozással, tizennégy évig magam is vezettem, és mindig álmom volt egy magyar csapat – árulta el Révész Bálint csapattulajdonos. – Kiss Norbi személyében megtaláltam azt a versenyzőt is, akire ez a csapat felépülhet – nagyon fontos volt számomra, hogy a pilótánk ne csak gyors legyen, hanem jó ember is, és ez vele megvalósult. A kollégáimat sem kellett biztatni, mindenki teljes erővel vetette bele magát a munkába: nagyon várjuk az augusztus végi idénynyitót, majd pedig az októberi, hungaroringi versenyt.”

Kozák Attila, a csapat ügyvezető igazgatója elmondta, a csapat február óta megfeszített tempóban dolgozik, és célja, hogy a lehető legtöbb győzelmet arassa, valamint hogy jövőre már az utánpótlás-nevelésbe is bekapcsolódjon.

„Sportvezetőként nagy öröm, hogy magyar csapattal érhet révbe egy magyar sportoló, hiszen a sikerek idején általában csak azt látjuk, aki a dobogón áll, azt nem, hogy az eredmények mögött milyen elhivatott szakemberek vannak” – nyilatkozta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki utóbb maga is beült Kiss mellé a kamionba, és kipirult arccal, élményekkel gazdagodva szállt ki belőle.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke mindehhez annyit tett hozzá: Kiss Norbertnek az utóbbi években nem volt versenyképes kamionja, most azonban ez is megoldódott. Külön öröm, s ezért a hazai szövetség igyekszik mindent megtenni, hogy a mezőny hazánkba is ellátogat, így a piros MAN és a magyar pilóta hazai pályán is megméretheti magát.

Az Európa-bajnokság augusztus utolsó hétvégéjén Csehországban rajtol, október 17-18-án pedig a Hungaroringre érkezik a mezőny a Super Racing Festivalra.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.