HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Michelisz és Szujó kommentárjával nézheted élőben a Hungaroring E-sport Bajnokságot!

2020. április 15. 09:56

Majdnem egy éves szünet után újra élőben közvetít autóversenyt Szujó Zoltán. A népszerű kommentátor Michelisz Norberttel párban a Hungaroring E-sport Bajnokság hivatalos hangja lesz, hiszen az interneten élőben közvetített futamok alatt ők ketten szórakoztatják majd a nézőket.

A Hungaroring Sport Zrt. és Michelisz Norbert közös szimulátorkupájának fődíja, hogy a végén valaki teljes szezonra szóló, valódi versenyzési lehetőséget kap a M1RA-csapatban 2021-ben, de az indulók már az öt fordulóból álló online bajnokság alatt megtapasztalhatják, hogy milyen érzés, amikor profi kommentátor közvetíti a versenyeiket.

A magyarországi Formula–1-es közvetítések történetének egyik legendás kommentátora, Szujó Zoltán lesz a Hungaroring E-sport Bajnokság vezető hangja, akinek a munkáját szakértőként a tehetségkutató megálmodója, a WTCR regnáló bajnoka, Michelisz Norbert segíti majd.

Igazi versenyautóba a legrátermettebb ülhet majd a bajnokság végén, de az online szezon fordulónkénti 24-24 versenyzőjének megadatik az élmény, hogy Formula–1-es minőségben kommentálják a versenyzésüket. Az esély minden magyar számára adva van, hiszen a Hungaroring E-sport Bajnokságban való részvétel bárki számára ingyenesen hozzáférhető.

A virtuális Hungaroringen április 30-án sorra kerülő első forduló selejtezője már tart, 24 óra alatt csaknem 1500-an teljesítettek gyors kört a RaceRoom-alapú bajnokságban, ami kivételesen erős kezdésnek számít. A versenyzőknek április 26-ig van lehetőségük kvalifikálni magukat a mezőnybe – a legjobb 24 pilóta bekerül a bajnokság hat hivatalos csapata, a Team Hungaroring, a Team Simple, a Team Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató, a Team #mentsdegyszerűen, a Team OMV MaxxMotion és a Team PCTrade Systems valamelyikébe.

Így alakul ki a mezőny az első két futamra, melyeket a későbbi fordulók versenyeihez hasonlóan Szujó Zoltán és Michelisz Norbert már élőben közvetít a M1RA és a Hungaroring hivatalos Facebook-oldalán, valamint YouTube-csatornáján.

 

Szujó Zoltán:

„Nagyon készülök a visszatérésre, lelkesen elemzem a különböző szimulátorversenyek közvetítéseit, hogy milyen képi információk jelennek meg a képernyőn, és mire hogyan érdemes reagálni. Az e-sportban ugyanúgy megvannak az akciók, a csaták, a drámák, mint akár a Formula–1-ben, úgyhogy remélhetőleg hasonló élményt adunk majd a közvetítéssel a nézőknek. Különleges szakmai kihívás lesz, mert a #maradjotthon jegyében a közvetítés rendezője Németországban, Michelisz Norbi a pécsi otthonában, én pedig Budapest agglomerációjában, a dolgozóasztalom mögött ülök majd a közvetítés alatt. Norbival sok műsorban dolgoztunk együtt korábban, de eddig talán csak egyszer adatott meg, hogy együtt közvetítettünk élőben. Örülök, hogy most folytathatjuk.”

 

Michelisz Norbert:

„Zolival nemcsak a Formula–1-es közvetítésekből ismerjük egymást, hanem magánemberként is jó a kapcsolatunk. Mivel a családja Baranya megyéhez kötődik, barátilag is szoktunk találkozni, amikor látogatóba érkezik a környékre. Biztos vagyok benne, hogy a hangja és egyedi stílusa sokat adhat hozzá a Hungaroring E-sport Bajnoksághoz. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz más ezeket a versenyeket közvetíteni, mint az F1-es futamokat, de az biztos, hogy ugyanolyan felkészült szeretnék lenni. Egyrészt azért tervezek jobban megismerkedni az indulókkal, hogy tudjunk beszélni róluk a közvetítésben, másrészt azért is, mert a mezőnyben ott lesz az a valaki, aki a végén megkapja az esélyt, hogy egy teljes szezont versenyezzen a M1RA-ban 2021-ben.”

 

Hogyan lehet indulni a bajnokságban?

A Hungaroring E-sport Bajnokságban való részvétel minden magyar számára teljesen ingyenesen elérhető. A regisztráció menetéről részletes leírás olvasható az alábbi linken:

https://m1ra.hu/hu/hirek/igy-vehetsz-reszt-a-hungaroring-e-sport-bajnoksagban/

 

Versenynaptár:

  1. forduló: Hungaroring, április 30., Előselejtező: Április 13–26.
  2. forduló: Monza, május 14., Előselejtező: Május 1–10.
  3. forduló: Nürburgring, május 28., Előselejtező: Május 15–24.
  4. forduló: Szepang, június 11., Előselejtező: Május 29.–Június 7.
  5. forduló: Hungaroring, június 25., Előselejtező: Június 12–21.

Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.