HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Motorozással ünnepelték a Véradók Világnapját

2021. június 18. 18:20

A „Véradók Világnapja” alkalmából a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Szent Margit Kórház és a Hungaroring Sport Zrt.

 

Az idei évben a motorkerékpáros balesetek megelőzése került a középpontba, mivel sajnálatos módon 2021-ben már 14 motoros veszítette életét közúti közlekedési balesetben. Ugyanakkor 2020-ban a nyári időszakban 15, 2019 ugyanezen időszakában pedig 25 motorkerékpáros halt meg közlekedési balesetben. Nem győzzük évről-évre hangsúlyozni mennyire fontos a vezetői tudás fejlesztése, valamint szinten tartása. Különösen fontos ez a szezonális járművek esetében, mint a motorkerékpárok. Fontos felhívni a motorosok figyelmét, hogy vegyenek részt vezetéstechnikai tréningen, hiszen a mai járművek teljesítményszintje már jóval nagyobb vezetési tudást és rutint követel meg. Az ORFK-OBB és más partnerek, mint a Hungaroring Sport Zrt. vagy a HUMDA évente hirdet ingyenes tréningeket, míg a KTM Centrum a motorok műszaki átvizsgálását végzi el térítésmentesen.

 

Ilyen alkalom volt ez a mostani is, melyen egyúttal jótékonykodhattak is a megjelentek, a „vérüket adták” az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak. Tegyünk együtt a közlekedésbiztonságért, …hogy mindenki hazaérjen!

 

A Hungaroring mindig készségesen áll a jó ügy mellé, a pálya vezetősége ezúttal is örömmel mondott igent a kérésre, hogy helyet adjon ennek a nagyszerű, figyelemfelhívó eseménynek, sőt, aktívan részt is vállalt belőle.

„Nagyon örülünk, hogy fel tudjuk hívni a figyelmet a véradás fontosságára, ugyanis ha valaki, mi pontosan tudjuk, hogy a motorozás veszélyes üzem, sokkal nagyobb a sérülés veszélye, mint autóval, így tényleg létkérdés, hogy a megfelelő mennyiségű vér biztosított legyen – mondta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Tanpálya ügyvezetője. – A közlekedés-biztonság kiemelten fontos számunkra, Motoros Akadémiánk a balesetek megelőzéséért dolgozik nap mint nap. Hiszünk benne, hogy tréningjeink elvégzése nagyobb magabiztosságot és tudatosságot ad a motorosoknak, ezáltal csökken a súlyos sérülés esélye.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.