HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Naptárfrissítés: Augusztusban látogat a Hungaroringre a WTCR-mezőny

2021. január 22. 12:13

Változások a naptárban: júniusban, a Nürburgringen kezdődik a túraautó-világkupa nyolc hétvégés szezonja – a hungaroringi futamot augusztusban tartják meg, és olasz verseny került a szlovák helyére.

 

Látványosnak ígérkezik a túraautó-világkupa idénynyitója a világ egyik legnehezebb versenypályáján, a lélegzetelállító Nordschleifén, ahol június első hétvégéjén méreti meg magát a mezőny, miután a koronavírus-járvány miatt néhány módosítást kellett végrehajtani a naptárban.

 

A változások érintik a magyar futamot is, amely május közepéről augusztus 21–22-ére „költözött” a versenynaptárban – abban a reményben történt a halasztás, hogy így talán újra több tízezer magyar néző előtt rendezhetik meg a futamokat. Érdekesség, hogy a sorozat hazai bemutatkozása óta először rendeznek majd nyári versenyt a Hungaroringen, Michelisz Norberték eddig mindig tavasszal vagy legutóbb ősszel mérették meg magukat a magyar közönség előtt.

 

„Az idén mindenképp nézők előtt akarjuk megtartani az összes nagy nemzetközi versenyünket, és mivel a nyitott kapus rendezés lehetőségét májusban még bizonytalannak éreztük, elkezdtük az egyeztetést a nemzetközi jogtulajdonossal – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Mivel ők is nyitottak voltak a változtatásra, közösen döntöttünk az augusztus 21–22-ei hétvége mellett, amely jelen állás szerint jóval kedvezőbb dátumnak tűnik.”

 

Az olaszok a tavalyi naptárból kimaradtak, az idén azonban az Adria International Raceway révén bekerültek a magyart megelőző hétvégén – a szlovák verseny helyén –, ami egyben azt is jelenti, hogy a nehézségek és a tervezettnél későbbi kezdés ellenére megtartják a nyolcversenyes sorozatot. 

 

„A Covid-19 oltás reményt hoz és létfontosságú védelmet nyújt a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, de meg kell értenünk, hogy ez egy hosszabb folyamat – nyilatkozta Xavier Gavory, a WTCR igazgatója. – Ha ehhez hozzávesszük az utazási korlátozásokat és a különböző országok beutazási szigorításait, a WTCR idénykezdetének elhalasztása volt a legészszerűbb lépés, hogy egyrészt tarthassuk a versenynaptárt, másrészt tiszteletben tartsuk a rendező országokat. Köszönjük az FIA-nak, a partnereinknek és a rendező országoknak, hogy elfogadták ezeket az apró, ám szükséges változtatásokat annak érdekében, hogy akciódús és emlékezetes WTCR-szezonnak nézhessünk elébe, amelyen újdonságként a női és a junior bajnoki címért is harcba szállnak majd az indulók.”

A naptár változtatásait jóváhagyta az FIA motorsport-világtanácsa.

 

AZ FIA WTCR-SOROZAT 2021-ES VERSENYNAPTÁRA                                            

Június 3–5.: Nürburgring, Nordschleife (Németország)

Június 26–27.: Vila Real (Portugália)

Július 10–11.: MotorLand Aragón (Spanyolország)

Július 31.–augusztus 1.: Adria International Raceway (Olaszország)

Augusztus 21–22.: Hungaroring (Magyarország)

Október 16–17.: Inje Speedium (Dél-Korea)

November 6–7.: később kijelölendő pályán (Kína)

November 19–21.: Circuito da Guia (Makaó)

Minden helyszínen két versenyfutamot rendeznek.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.