HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Rast és Tassi is első győzelmét ünnepelte!

2017. június 18. 20:20

Elképesztő volt! Kezdve a DTM-futammal, amely rettenetesen látványosan és izgalmasan alakult az 510 lóerős szörnyetegekkel, folytatva a magyar sikerektől hangos TCR-viadalokkal és a fiatal tehetségektől hemzsegő Formula–3 Európa-bajnokság küzdelmeivel, végül, de nem utolsó sorban pedig a fantasztikus hangulattal, amely a hungaroringi közönségnek köszönhető.
A három nap alatt összesen 39.500 néző szurkolta végig a versenyeket a mogyoródi Formula–1-es pályán.

A vasárnapi hangulatot megalapozta, hogy a 18. születésnapját szerdán ünneplő Tassi Attila két futamgyőzelmet aratott a hazai pályán – ezek voltak az első győzelmei a TCR-sorozatban, ráadásul itthon, hazai közönség előtt…

Az már csak fokozta a hangulatot, hogy az első versenyen az élről induló Michelisz Norbert nagyon taktikusan rajtolt, és saját csapata érdekeit okosan szem előtt tartva a második pozícióban autózta végig a futamot, hogy Tassi a lehető legtöbb pontot szerezhesse.

„Hihetetlen, ami történt, álmaimban sem reméltem, hogy ilyen jó napunk lesz – mosolygott az egész hétvégén vagány stílusban autózó Tassi. – Délelőtt megszereztem pályafutásom első győzelmét a hazai közönség előtt, ami az eddigi karrierem legszebb pillanata volt. Jó rajtot vettem, azután pedig a második helyen autózó Michelisz Norbi védte a hátsómat. Csak a kanyarokra kellett koncentrálnom, és óvni a gumikat, nem nézni a tükörbe. De ebben jobban elfáradtam, mintha előzgetnem kellett volna. A második versenyen aztán a rajt után összeértünk Altoéval, és a kormánymű egy kicsit megsérült, de nem sokkal később megelőztem őt, néhány körrel később pedig utolértem Mollert, és amikor elkövetett egy kisebb hibát, őt is sikerült magam mögött hagyni, és megnyertem a versenyt. Vezetem a ponttáblázatot, de ez nem jelent sokat, mert szoros a küzdelem és folyamatosan változik a helyzet az élen.”
Következett a DTM-viadal, amelyen a pole pozícióból rajtoló René Rastnak ezúttal szerencséje is volt, nem úgy, mint egy nappal korábban, amikor szintén az élről rajtolt, és hatodik DTM-szezonjában megszerezte első győzelmét.

„Egész életemben azért dolgoztam, hogy ide eljussak. Vagy legalábbis az elmúlt tíz évben biztosan. Mattias (Ekström) más stratégiával versenyzett, mint én, de a végig fair módon óvta a pozícióját. Korai még a bajnoki címen gondolkodni, de különleges érzés vezetni a pontversenyt. A szezon rajtja előtt nem is álmodtam erről” – nyilatkozta Rast aki 6 futam után tehát 70 ponttal vezet az összetettben, egy egységgel megelőzve Lucas Auert, aki a Hungaroringen nem tudott pontot szerezni.
Őket Mattias Ekström követi a sorban, aki vasárnap a dobogó második fokára állhatott fel, s akinek már hagyományosan jól megy a Hungaroringen – ez most sem volt másként.
„Korai boxkiállásommal nagy esélyem nyílt a győzelemre, de a végén már nem volt több töltény a fegyveremben. René erre a lehetőségre várt és simán megelőzött. Nem volt tökéletes számomra ez a verseny, de az eredménnyel elégedett vagyok” – nyilatkozta Ekström.

A Formula–3 Európa-bajnokságban két futamot is rendeztek ezen a napon: az ifjú titánok csatájából délelőtt a brit Callum Ilott délután pedig svéd Joel Eriksson került ki győztesen. A hazánkban legnépszerűbb F3-as pilóta címet azonban elsősorban édesapja dicsőséges múltja miatt mindenképp Mick Schumacher érdemelte ki – az autogramosztás során mindenki vele akart szelfizni, vagy tőle kért aláírást.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.