HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Rekordok a Hungaroring E-sport Bajnokság kvalifikációján

2020. április 27. 17:06

Vasárnap este véget ért a Hungaroring E-sport Bajnokság első selejtezője. 3477-en vettek részt a kvalifikáción, ami nemzeti bajnokságok esetén új csúcs a RaceRoom történetében.

A közel 3500 versenyző közül a legjobb 24 kerül be a csütörtökön sorra kerülő első fordulóba, melyet a virtuális Hungaroringen rendeznek. Bár az előselejtező végeredménye már hivatalos, a nevezési lista csak szerdán lesz megerősítve, ugyanis a kvalifikációt szerző versenyzőknek addig kell visszaigazolni az indulási szándékukat. Ha a legjobb 24-ből valaki nem él ezzel a jogával, automatikusan a 25. kap meghívást és így tovább, amíg teljes nem lesz a mezőny.

Egy változás már biztosan lesz, ugyanis a selejtezőt megnyerő Bereznay Dániel nem indul a bajnokság versenyein, mivel nem tudja összeegyeztetni a felkészülését a Formula-1 virtuális szezonjával, amelyben az Alfa Romeo szerződtetett e-sportolójaként vesz részt. Mint kérdésünkre elmondta, múlt héten összesen 70 órát töltött gyakorlással a két különböző szoftveren, ami hosszabb távon nem fenntartható, a további eredményességhez viszont szükséges lenne.

„Amikor kitaláltam, hogy elindulok a Hungaroring E-sport Bajnokságon, a kíváncsiság vezérelt, hogy mire vagyok képes ebben a mezőnyben. Szeretem az ilyen versenyeket, ahol fix a setup, a körülmények azonosak, így csak a nyers tempó számít. Azt gondoltam, hogy összerakok egy jó kört és készítek róla egy videót. De aztán napról napra azt láttam, hogy tudok még javulni, és elkapott a versenyláz. Múlt héten 30-35 órát mentem csak a RaceRoomban, és ezt nem tudnám ilyen intenzitással folytatni a Formula-1 mellett, pedig a hasonló eredményekhez muszáj ennyi munkát beletenni” – fogalmazott Bereznay Dániel.

„Magyarország eddigi legjobb szimulátoros kezdeményezése ez a bajnokság, hiszen a végén valaki álma valóra válik, és igazi versenyautóba ülhet. A top e-sportolókat ugyanazok a készségek teszik a legjobbá, mint a hagyományos motorsportban szereplőket, ezért biztos vagyok benne, hogy a Hungaroring E-sport Bajnokság legjobbjai nagy valószínűséggel valódi autóban is gyorsak lennének. Azt gondolom, hogy most éppen egy újabb sikertörténet indulhat el a magyar autósportban, és nagyon szurkolok majd annak, aki a végén megkapja a lehetőséget. És persze kíváncsian várom a futamokat, hogy ki lehet a kiválasztott” – tette hozzá az első selejtező leggyorsabbja.

Bereznay 1:50,773-as idővel nyerte meg a Hungaroringen rendezett kvalifikációt, amivel megszerezte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. különdíját, az éves e-matricát. Rendkívül szoros csatában végzett az élen a virtuális F1 élmenője, hiszen még a 92. helyezett is egy másodpercen belül volt hozzá képest. A második Báldi Gergő mindössze 98 századdal volt lassabb a referencia időnél.

A RaceRoomtól megtudtuk, hogy a 3477 résztvevő rekord a nemzeti bajnokságok történetében. Az óriási érdeklődést az is mutatja, hogy a játékosok összesen 66038-szor léptek be a bajnokságba az előselejtező ideje alatt, a kvalifikáció állását pedig 86214-szer nyitották meg. Böngészőből egyetlen másik RaceRoomban futó bajnokság tabelláját sem nézték meg ilyen sokan 2020-ban.

A Hungaroring E-sport Bajnokság első fordulóját április 30-án, csütörtökön rendezik a virtuális Hungaroringen, és élőben lehet nézni a Hungaroring Facebook-oldalán, valamint a M1RA YouTube-csatornáján, a Szujó Zoltán, Michelisz Norbert páros kommentálásával.

 

Az első forduló időterve:

19:30 - Szabadedzés

19:55 - Közvetítés kezdete

20:00 - Időmérő

20:15 - Első futam

20:40 - Második futam


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.