HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Szorosabbra fűzi együttműködését a Volánbusz és a Hungaroring

2021. május 31. 13:55

A Volánbusz Zrt., a Hungaroring Sport Zrt. és a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. 2021. május 31-én stratégiai együttműködésről szóló megállapodást írt alá. A háromoldalú megállapodás a felek szakmai kapcsolatainak hosszú távú megerősítésével, közös projektek végrehajtásával segíti a kormányzati közlekedéspolitikai célok megvalósítását.

 

A közös munka a többi közt kiterjed a Hungaroring Sport Zrt. hivatalos eseményeivel kapcsolatos személyszállítási feladatok ellátására, értékesítési együttműködések kidolgozására, a Hungaroring által szervezett egyéb olyan nyári táborokra vagy szabadidős rendezvényekre, mint az erdei iskola, valamint támogatásokra vonatkozó közös pályázatok benyújtására is.

 

A Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. külön megállapodás alapján vezetéstechnikai tréningekhez biztosít helyszínt a Volánbusz autóbusz-vezetői számára; ennek keretében a közlekedési vállalat munkatársai a csúszós úton való vezetés és a kifogástalan szolgáltatói magatartás mesterfogásait sajátíthatják el. A négyórás képzés során a Volánbusz autóbusz-vezetői extrém útviszonyok között gyakorolják a biztonságos és üzemanyag-takarékos vezetést, hogy rendkívüli időjárási körülmények között is maximálisan uralni tudják a járművet. A hatékony és sikeres kommunikáció, illetve konfliktuskezelés fejlesztése érdekében elméleti oktatást, a fogyatékkal élők utaztatása, megfelelő tájékoztatása témakörében pedig külön érzékenyítő képzést kapnak. Az elméleti oktatást a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központ – a közlekedési területen széles körű tapasztalattal rendelkező – kommunikációs oktatói, a gyakorlati képzést pedig – a tanpálya használatához szükséges szakmai irányító személyzet koordinálásával – a közlekedési vállalat nagy rutinnal rendelkező gépjármű-szakoktatói végzik majd.

 

Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár az együttműködési megállapodás aláírásával kapcsolatban elmondta: „A kormány 2010-ben prioritássá tette a felelős állami vagyongazdálkodást. Társaságaink felé alapvető tulajdonosi elvárás az eredményes gazdálkodás mellett, hogy tudatosan keressék azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyek révén hatékonyabban és együttesen jelenhetnek meg a piacon. Mind a Hungaroring, mind a MÁV-Volán csoport is értékes tapasztalatokkal és gyakorlattal rendelkezik ezen a területen, hiszen már korábban is sikeres együttműködést valósítottak meg közös cél elérése érdekében.

A mai megállapodás egy újabb ékes példája annak, hogy az állami tulajdonú társaságok felelős vállalatként – a legjobb gyakorlatot szem előtt tartva – hatékonyan képesek összehangolni tevékenységüket, társadalmi szerepvállalásukat. Az együttműködésben rejlő potenciál kiaknázása elősegíti az eredményesebb működést, a magasabb színvonalú szolgáltatás nyújtását.. Az állami vállalatok összefogása végső soron a magyar családok érdekeit, jólétét is szolgálja.”

 

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója kiemelte: „A MÁV-Volán-csoport egységes irányításának előnyeit egyre több területen tudjuk kihasználni, ilyen terület a munkavállalók oktatása, szakmai tudásának bővítése is. A Hungaroringgel kötött stratégiai együttműködési megállapodás is nagy örömünkre szolgál, hiszen a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központja több mint 130 év képzési tapasztalatával és tudásanyagával járulhat hozzá ahhoz, hogy az autóbusz-vezetők minél magasabb színvonalon végezzék munkájukat. A helyszín adta lehetőségek, az egyedülálló tanpálya és az itt elsajátítható gyakorlati mesterfogások pedig hatékonyan segítik az oktatóink által átadott elméleti tudás megfelelő alkalmazását. A személyszállítási szolgáltatás nyújtása során a legfontosabb szempont a biztonság. Ez leginkább magasan képzett autóbusz-vezetőkkel garantálható.”

 

Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: „A most megkötött megállapodás többes célt szolgál: a Hungaroringen rendezett versenyekre látogató nézők és a sportszakmai személyzet biztonságos szállítását, továbbá az országos közszolgáltatást igénybe vevő utasaink biztonságát célozva, autóbusz-vezetőink vezetéstechnikai továbbképzését teszi lehetővé. Ezenfelül szakmai keretet nyújt a közlekedési szakpolitikai célok megvalósítása érdekében előkészített, közös Hungaroring–Volánbusz-fejlesztéseket célzó pályázatok benyújtásához. Az együttműködés hatása jelentős, hiszen 10.700 autóbusz-vezetőnk közel 6200 buszból álló flottánkkal évente csaknem 670 millió utast szállít és 455 millió kilométert tesz meg. A közúti közösségi közlekedés legjelentősebb szolgáltatójaként különösen fontosnak tartjuk, hogy a lehető legbiztonságosabb és legszínvonalasabb személyszállítási szolgáltatásokat biztosítsuk utasaink számára és munkatársaink a közúti közlekedés rutinos résztvevői legyenek.”

 

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A Hungaroring stratégiai fejlesztési programjának részeként a pálya belső területeinek megújulása mellett nagyon fontos számunkra a létesítményt körbevevő úthálózat és a közösségi közlekedés fejlesztése is. Utóbbiban nyilván szorosan együttműködünk a közösségi közlekedés két legnagyobb résztvevőjével, a Volánbusszal és a MÁV-val. Az, hogy ezen a téren is folyamatos legyen a fejlődés, nem csupán abból a szempontból fontos, hogy Magyarország legnagyobb sportkomplexuma mind közösségi közlekedéssel, mind közúton könnyen megközelíthető legyen, hanem nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a régió több szempontból megújuljon. A két, pontosabban három cég között hosszú évtizedekre visszatekintő hagyománya van az együttműködésnek, egyrészt a Tanpálya nagyon jó gyakorló terep az autóbusz-vezetők számára, hogy biztonságos körülmények között tapasztalják meg saját és járművük határait. Azt szoktuk mondani, ha ezzel csak egy balesetet is sikerül megelőzni, már megérte. Másrészt szót kell ejteni a nemzetközi eseményeinkről, hiszen a tavalyi zárt kapus versenyek után az idén végre visszatérhetnek a szurkolók a Hungaroringre, és a közösen indított szurkolói járatok évről évre egyre népszerűbbek. Ebben is igyekszünk fejlődni, a környezetvédelmi stratégiánk részeként elkezdődött az egyeztetés, amelynek része az elektromos közösségi közlekedési járművek használata is.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.