HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Tassi Attila a dobogón!

2020. szeptember 14. 17:03

Tassi Attila pályafutása során először pezsgőzhetett a dobogón a túraautó-világkupában – a 21 éves Honda-pilóta okos versenyzéssel szerezte meg a harmadik helyet a zolderi első versenyfutamon.

„Nem számítottam rá, hogy rögtön az első versenyen dobogóra állhatok – mondta Tassi. – Nagyon jó érzés így kezdeni a szezont, remek csaták zajlottak a pályán, néha még Björköt is megközelítettem, mondta is a csapat, hogy próbáljam hibázásra kényszeríteni, de ő sokkal tapasztaltabb, mint én. Örülök a harmadik helynek.”

Tassinak a második versenyen is Björk volt a közvetlen riválisa, ám ezúttal sajnos ütközött a korábbi világbajnok svéddel, így a mezőny végéről küzdötte előre magát a tizenhatodik helyre.

A világkupa-címvédő Michelisz Norbert már a verseny előtt megmondta, hogy valószínűleg ez nem lesz a Hyundai pályája, és az időmérő edzés után már teljesen biztos volt abban, hogy a maximum számára az, hogy a lehető legtöbb pontot szerzi, s esetleg bekerül a top tízbe. A második futamon sikerült is (nyolcadik lett), az elsőn azonban nem (11.).

„Nem ez volt a legjobb versenyünk, de az edzések tapasztalati alapján nem is lehettek vérmes reményeink, körülbelül ott vagyunk, ahova vártam magunkat. Az első tízbe kerüléshez szerencsére is szükség volt” – nyilatkozta Michelisz.

A Zengő csapat versenyzői belecsöppentek a versenyhétvégébe, hiszen az utolsó pillanatban érkeztek meg a vadonatúj Cuprák, úgyhogy ők egyelőre tanulási fázisban vannak, ehhez képest Mikel Azcona szerzett hat pontot. Ez azonban csak az első lépés, egészen biztos, hogy Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor is végez még ennél jóval előrébb.

Fotó:wtcr.com


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.