HU | EN
Super Racing Weekend

 

Verstappen a Ringen szerezte első pole-ját!

2019. augusztus 03. 22:46

Max Verstappen megszerezte pályafutása első pole-pozícióját a 34. Rolex Magyar Nagydíjon, amelynek szombati napját 72 ezer ember szurkolta végig a helyszínen. Elképesztő hangulat uralkodott a Hungaroringen, a hollandok által narancsba borított lelátó pedig szinte „felrobbant” a célegyenesben, amikor a hollandok fenegyereke, Verstappen megnyerte az időmérő edzést.
„Elképesztő, ez az egyvalami még nagyon hiányzott! – nyilatkozta Max Verstappen. – Egész hétvégén jónak éreztem az autót, de az időmérő edzés mindig nagyon nehéz, ezért hatalmas köszönettel tartozom a csapatnak. A kocsim szinte repült, hihetetlen volt. A verseny még hátravan, és az a legfontosabb momentuma a hétvégének, de számomra ez a mai nap is fontos volt. Azt mondogattam magamnak: gyerünk, csináljuk meg! Remek érzés volt megszerezni pályafutásom első pole-ját, legalább többet nem kérdezik meg tőlem, hogy mikor lesz már meg, nem mintha ez olyan sokat számított volna.”

A második-harmadik helyen a két Mercedes érkezett: Valtteri Bottas, Lewis Hamilton sorrendben.
„Az első edzés nekem kimaradt, úgyhogy igazából ma reggel vettem fel a ritmust. Egyre javult a teljesítményem, a leggyorsabb körömnek pedig már kimondottan örültem – mondta Bottas. – Közel voltam Maxhoz, aki egész hétvégén gyors volt, de tudják, mindig a vasárnap számít. Azért vagyunk itt, hogy harcoljunk a győzelemért.”

Egyetértett csapattársával a Hungaroringen eddig hat győzelmet arató, és ezzel a magyar pályán abszolút rekorder Lewis Hamilton is.
„Mindig az első hely a célunk – mondta a britek világbajnoki címvédője. – Jó helyzetben vagyunk, hogy harcoljunk érte, szóval keményen nyomjuk majd a gázt. Hosszú az út az első kanyarig, szóval érdekes lesz, noha itt egyáltalán nem könnyű előzni, azért remélem, megnehezítem majd a riválisok dolgát.”

A fentiekből arra következtethetünk, hogy jó csatára van kilátás vasárnap, amikor telt ház előtt zajlik majd a küzdelem a Hungaroringen – már ami a lelátókat, vagyis az ülőhelyeket illeti, állóhelyre szóló jegyeket ugyanis még lehet kapni.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.