HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Vettel másodszor!

2017. július 31. 14:12

Lewis Hamilton hatodszor, Sebastian Vettel másodszor, esetleg valaki más nyeri a Magyar Nagydíjat? Ez volt a kérdés a futam rajtja előtt, amelyet 79.000 néző szurkolt végig a Hungaroring lelátóin (a négy nap alatt összesen 199 ezren látogattak ki a pályára).

Igazság szerint már a szombati időmérő edzésen látni lehetett, hogy ez a hétvége valószínűleg a Ferrarié lesz, hiszen Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen indult az első két rajtkockából a forró mogyoródi aszfaltcsíkon.
Végül a négyszeres világbajnok német tökéletes fegyelmezettséggel nyerte meg a futamot, amely nem is volt olyan könnyű, mint amilyennek talán kívülről látszott. Ugyanis majdnem a verseny végéig küszködött a kormányművel: a Ferrari folyamatosan balra húzott.
„Elképesztően boldog vagyok! – mondta Vettel a verseny végén. – Nehezebb volt, mint amilyennek kívülről tűnt, miután kiment a biztonsági autó, éreztem, hogy valami baj van, balra húz az autó – ráadásul folyamatosan változott az intenzitása. A végén néhány körre enyhült a probléma, de nem múlt el teljesen. Ettől függetlenül nagyszerű nap, nagyszerű verseny volt! Köszönöm a támogatást. A sikánból kijövet láttam egy fickót, minden egyes körben felmutatta a hüvelykujját, hogy jelezze, minden oké, szuper volt!”

A németnek jó hátvédet jelentett Kimi Räikkönen (a finnt csapata arra kérte, hogy ne előzzön), aki végig biztosította Vettel éllovas pozícióját. Miután Lewis Hamilton az utolsó körben visszaadta csapattársának, Valtteri Bottasnak a korábban neki adott harmadik helyet, így két finn ünnepelhetett a dobogón – a brit bízik benne, nem ezen a három ponton múlik majd a világbajnoki cím sorsa.
A világbajnoki pontversenyben Sebastian Vettel 14 pontosra növelte összetettbeli előnyét a nyári szünet előtt. Apropó nyári szünet – Fernando Alonso, aki hatodik lett a viadalon (tehát bejött a McLaren tippje, hogy nálunk gyorsak lehetnek) egy, a pódium alá felállított napágyból kívánt jó nyaralást mindenkinek, az őt magát ábrázoló aszfaltfestményen üldögélve.

A csapatok ezúttal a leintés után nem kezdtek el összepakolni, hiszen kedden és szerdán még a Hungaroringen tesztelnek – a jelenlegi és a feltörekvő pilóták részvételével. Robert Kubica miatt erre az eseményre is rengeteg lengyel szurkoló várható. A lengyel, ugye, 2010-ben versenyzett legutóbb a Formula–1-es sorozatban, utána azonban ralibalesetet szenvedett, amelyben súlyosan megsérült a keze. Hatalmas érdeklődés övezi a visszatérését – ami egyelőre egy tesztre vonatkozik.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.