HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

WTCR esport-futam Michelisszel a virtuális Hungaroringen!

2020. március 25. 09:10

Négyversenyes esport sorozatot rendez a WTCR, amelynek első futamát a virtuális Hungaroringen tartják meg a túraautó-világkupa aktív versenyzőinek szereplésével. Minden esemény két versenyből áll, a bajnok egy TAG Heuer órával lesz gazdagabb.

A szimulátorversenyzők most összemérhetik tudásukat a WTCR-sorozat versenyzőivel – afféle szezon előtti esport bemelegítésnek szánják a sorozatot, amely első versenyének kvalifikációja már ma este elkezdődik!

A WTCR nemzetközi promótere, vagyis az Eurosport Events mindezt hosszú távú esport partnere, a RaceRoom közreműködésével hozta össze, s a sorozat legfőbb különlegessége, hogy ezúttal a valódi versenyzők is beszállnak, például a túraautó-világkupa jelenlegi uralkodója, Michelisz Norbert.

Fontos tudni, hogy a WTCR online-bajnokság később rajtol, ez a szezon előtti sorozat afféle különleges „bemelegítés”, mivel a világkupa szezonrajtjára a nemzetközi helyzet miatt várni kell.

Hazánkban senki előtt sem titok, hogy Michelisz Norbert korábban szimulátorversenyző volt, és éppen egy ilyen verseny után ajánlotta be őt Wéber Gábor egy valódi tesztre a Hungaroringen 2005-ben. Újoncként mindössze 0.2 másodperccel volt lassúbb, mint Wéber a Zengő Motorsport Renault Cliójának volánja mögött. Miután tavaly megnyerte a túraautó-világkupát a Hyundai i30 N TCR volánja mögött, a következőket nyilatkozta:

„Alig több, mint tíz évvel ezelőtt otthon ültem, és arról álmodtam, hogy egyszer valódi versenyautót vezethetek. De abban a helyzetben, tizennyolc évesen felfogtam, hogy valószínűleg ez nem fog összejönni. Majd huszonegy évesen meghívást kaptam egy tesztre. Ez volt az első alkalom, hogy versenyautót vezettem, méghozzá a szimulátoros eredményeimnek köszönhetően. Évről évre egy kicsit feljebb tornáztam magam. Magyarországról érkezve gyári versenyzőülést kaptam, ami szinte hihetetlen volt, és versenyeket nyertem, sőt, két alkalommal a világbajnoki címért harcoltam.”

 

A szezon előtti esport WTCR-bajnokság hungaroringi futamának programja

Március 25. Kvalifikáció rajtja: 17.00 óra

Március 31. Kvalifikáció vége: 21.00 óra

Április 6. Versenyfutam élőben: 19.30

 

A regisztráció ingyenes, további információ:

http://game.raceroom.com/championships/48


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.