Életre szóló élmény a Ringen

A Hungaroring Sport Zrt. és az Erzsébet Táborok négy éve tartó együttműködésének eredményeként az ideivel együtt, eddig több mint 12 ezer fiatal lehetett részese a Formula–1 Magyar Nagydíj futamát megelőző egyik legfontosabb eseménynek, a szabadedzésnek. Ebben az évben családok jelentkezését is várták, így összesen 3300 gyerek és kísérő pályázott sikeresen a tavasszal meghirdetett programra.
Idén először családok is pályázhattak arra, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett egynapos kirándulásra, amelynek fő attrakciója a Formula–1 július 22-i szabadedzésének megtekintése volt. A sikeres pályázók egy, a belépésre feljogosító jegyet, egy finom ebédet, valamint egy gazdagon megpakolt uzsonnacsomagot is kaptak.

Ez a pályázat jó példa arra, hogy egy egynapos program résztvevőjeként is életre szóló élményekkel gazdagodhatnak a fiatalok: „évről évre többezer gyereknek van lehetősége arra, hogy megmártózzon ebben a különleges miliőben, és testközelből figyelhesse a korábban csak a tévében látott sztárpilótákat. Ez minden alkalommal meghatározó élményt jelent a fiatalok számára, és ennek sokan közülük,a pályázat nélkülvalószínűleg nem lehetnének részesei” – mondta Szabó Eszter Judit, az Erzsébet Táborok kommunikációs igazgatója.
Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese arról biztosított mindenkit: a társaság évről évre örömmel látja vendégül a gyerekeket, s nem csupán a Formula–1-es Magyar Nagydíjon, hanem a különböző táborokban is. „Fontos számunkra, hogy a gyerekekkel is megszerettessük az autósportot, s még fontosabb, hogy akár a Formula–1-es programmal, akár a táborainkkal felhívjuk a figyelmüket a biztonságos közlekedés fontosságára, s már egészen fiatal korban segítsünk nekik elsajátítani ennek alapjait. Öröm volt látni a gyerekek arcán a boldogságot, amit az F1-es élmény jelentett, s hétfőtől már újabb diákokat várunk szeretettel az NFM-mel közösen szervezett táborunkba. Hiszen bár a pályánk jelenleg F1-lázban ég, a verseny után sem áll meg itt az élet” – nyilatkozta Gazsi Júlia.