Mint egy vakáció Disneylandben

„Ez a hétvége olyan, mint egy vakáció Disneylandben. Imádom a hullámvasutazást – különösen az ilyen régi pályákon” – a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szavai ezek, aki abszolút nem titkolja, hogy mindig örömmel jön a Hungaroringre.
S nem csupán azért, mert négyszer nyert már az idén a harmincadik születésnapját ünneplő magyar versenypályán, hanem egyszerűen a Ring hangulata, az itteni drukkerek, és Budapest közelsége miatt.
A Magyar Nagydíj hétvégéje csütörtökön a szokásos verseny előtti sajtótájékoztatóval, a közönség számára pedig a boxutca-látogatással és autogram-osztással kezdődött, amely idén is hatalmas népszerűségnek örvendett: 18.000 ember jött el a Hungaroringre, hogy találkozzon a kedvenceivel, vagy éppen testközelből lásson egy kerékcsere-gyakorlást.

A délutáni sajtótájékoztatóra meghívást kapott a világbajnoki tabellát egy pont előnnyel vezető Nico Rosberg, aki elmondta, nagyon szeretné a kezében tartani a legnagyobb Herendi porcelán-trófeát. „Nagyszerű, hogy vannak hagyományok, s hogy ezek az ország jelképévé válnak. Nagyon szépek ezek a serlegek” – mondta a német Mercedes-pilóta, amihez Felipe Massa annyit tett hozzá, azért is fontos, hogy a trófea szép legyen, mert az a versenyzők munkájának elismerése, és ha ronda, akkor a pilóták is kevésbé érzik jól magukat.
A sajtótájékoztató és az autogram-osztás mellett a pilóták részt vettek a csapatmegbeszéléseken, egyeztettek a mérnökeikkel, vagyis elvégezték az utolsó simításokat. Mindannyian készen állnak a hétvégi Magyar Nagydíjra.