Amennyiben a Guinness rekordkísérlet időigénye módosul, abban az esetben a regisztrált programok törlésre kerülhetnek. 
A Magyar Suzuki Zrt. a programváltozás jogát fenntartja!

SUZUKI VILÁGREKORD NAP

Regisztráció nyitása Május 24. (Csütörtök) 18 órától

A SUZUKI VILÁGREKORD NAP Június 9-én SZOMBATON kerül megrendezésre, melynek ismét a HUNGARORING versenypálya ad otthont.

CSAK RENDSZÁMOS SUZUKI TÍPUSÚ MOTORKERÉKPÁRRAL VAN LEHETŐSÉG A PROGRAMOKON ÉS GUINNESS REKORDON RÉSZT VENNI, AMI A HELYSZÍNEN ELLENŐRZÉSRE KERÜL. A NEM MEGFELELŐ REGISZTRÁCIÓK AUTOMATIKUSAN TÖRLÉSRE KERÜLNEK ÉS A HELYEK FELSZABADULNAK.

A Világrekord kísérleten és programokon való részt vétel regisztrációhoz kötött. Az online regisztrációs felületen lehet jelentkezni a pályamotorozásra és a vezetéstechnikai tréningekre. Csak azok a személyek tudnak részt venni az egész napos pályamotorozáson és a vezetéstechnikai tréningeken, akik részt vesznek 13 órától a Suzuki Világrekord Kísérletben!

A nem Suzuki gyártmányú motorkerékpárokkal és egyéb járművekkel érkezők vendégek számára a parkolás külön kijelölt parkolóhelyen történik a területen kívül, mivel behajtásra nincsen lehetőség!

AZ EGÉSZ NAPOS ESEMÉNY MINDEN LÁTOGATÓ SZÁMÁRA INGYENES!

A rendezvény fő célja, hogy a lehető legtöbb Suzuki motorkerékpár tulajdonos vegyen részt az eseményen a VILÁGREKORD MÉRÉSEN, ami pontban 13 ÓRÁTÓL KEZDŐDIK, így ÉRDEMES IDŐBEN ÉRKEZNI – legalább 1 órával korábban - hogy mindenki időben tudjon regisztrálni.

Aki nem szeretne részt venni a pályamotorozáson és a vezetéstechnikai trénigeken és csak a GUINNESS VILÁGREKORD KÍSÉRLETRE érkezik, azoknak NEM KELL online regisztrálnia.

Minden Suzuki motorkerékpár tulajdonos a Hungaroring előtti területen kell regisztrálnia a bejutáshoz, ahol ki kell majd töltenie a szükséges dokumentumokat és karszalagot fog kapni, amit fel kell mutatnia a behajtásnál.

A pályamotorozásra és a vezetéstechnikai tréningekre a szükséges matricát pedig a Hungaroring területén belül fogják tudni felvenni a megszokott (Pl: Suzuki Motofest) helyen és módon.

A rekordon résztvevő összes Suzuki motoros felvezetéssel együtt fog a Hungaroring pályacsíkjára felhajtani és közösen tesznek meg legalább 3.2 kilométeres távot.

A szabad menetek esetében két csoport került megkülönböztetésre.
Kezdő és haladó.

 • Kezdő csoport: Olyan motorosok, akik még soha vagy 5 alkalomnál kevesebbszer voltak versenypályán
 • Haladó csoport: Olyan motorosok, akik már tapasztaltak és több mint 5 alkalommal motoroztak versenypályán.

A szabad menetekben alapvető felszerelésként a szervezők minden esetben szigorúan megkövetelik a bőrruha, a csizma, a kesztyű, a gerincvédő és a bukósisak viseletét.

Ezek bármelyikének hiánya a pályamotorozási jog felfüggesztését vonja maga után!

A felvezetéshez olyanok regisztrálhatnak, akik bőrruhával nem rendelkeznek, de a megfelelő védőruházat – bukósisak, kesztyű, motoros csizma / bakancs, motoros kabát, protektoros nadrág - itt is kötelező.

Ők egy meneten belül  5 x 8 fős csoportokban mennek elől egy felvezető és hátul egy záró motorossal.

A GUINNES REKORD KÍSÉRLET (13 ÓRÁTÓL) RÉSZVÉTELÉN A RUHÁZAT MOTOROZÁSRA ALKALMAS ÉS MEGFELELŐ VÉDŐRUHÁZATBAN LEHETSÉGES!

SZEMÉLYES ADATOK
   
Név:*
E-mail:*
Telefon:
   
Menet információk
Program típusa
Időpontja:*
 
Kategória:*
 
Menet(ek):*
 
  Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom

 

Helyszíni regisztráció és matrica átvétele mindegyik programra – legkésőbb 30 perccel a menet előtt

Felállás a boxutca versenypálya kihajtósávjára – legkorábban 20, legkésőbb 10 perccel a menet előtt

A vezetéstechnikai tréningek helyszíne a Porsche parkoló (a regisztrációs szinten), felállás a számozásnak megfelelő tréningre 5 perccel a program kezdete előtt.

SZABAD MENET

FELVEZETÉSES MENET

VEZETÉSTECHNIKA

 • Védőfelszerelés ellenőrzés: motoros bőrruházat, bukósisak, gerincprotektor, motoros protektoros csizma, motoros kesztyű
 • Műszaki ellenőrzés: olaj- és üzemanyagszint, fékek, futómű, gumi (nyomás), tükrök behajtása
 • Pálya parkoló: ráhangolódás, hidratáció, időterv betartása, körültekintő magatartás
 • Boxutca: szembe soha, figyelem a kiengedéskor-most hátranézhetsz, záróvonalat tiszteletben tartod!
 • Versenypálya: ne nézz hátra, használd ki a pályaszélességet, keress referencia pontokat, legyél kiszámítható, ha fáradsz - azonnal fejezd be, csak komoly műszaki hiba esetén állhatsz meg. A „technikás” egyenesek helyett a lendületes ívekre koncentrálj!
 • Pályamotorozás zárása: pályabíró jelzése alapján a kijáratot a külső szélénél közelíted meg, bal kéz felemelésével, vagy jobb láb nyújtásával jelzed a kimenetet.

 

Instruktor mögött motorozva a versenypálya referenciapontjainak megismerése, a célegyenesben cserével (az instruktor mögötti motoros kar jelzésére-jobbra lehúzódik, és a sor végére áll)

 • Oktatót soha nem előzheted meg!
 • Fékezési pont mutatása féklámpa villantással.
 • Bekormányzási pont mutatása helyes testtartás bemutatásával.
 • Érintési pont érintése a belső íven.
 • Kigyorsítás iránya pont kijelölése karjelzéssel.
 • Célegyenesben oktató mögötti hallgató lassít, jobbra húzódik, sor végére áll.
 • Pályaszélesség kihasználása.

Fékezés-kitérés: Cél: a motorkerékpárt felgyorsítani 40km/h sebességre, egy elfektetett terelőkúpnál behúzni a tengelykapcsolót, a következő álló terelőkúpnál pedig mindkét fék fokozatos használatával meg kell állítani a motorkerékpárt.

Fékezés-kitérés: Cél: a motorkerékpár kibillentése, fordított testtartás használatával, a terelőkúpok által jelzett akadályt elkerülve 40km/h sebességnél.

Alacsony sebességű manőverezés: Cél, hogy a motorkerékpárt a felépített pályabútorok között, és ügyességi feladatok teljesítése során, a legalacsonyabb sebességgel tudjuk végig vezetni.

Szlalom:
Cél: a kanyarodástechnika fejlesztése különböző ügyességi feladatokkal.

Kanyarodástechnika: Cél: provokáljuk a tapadási határokat, főleg a kanyarokra, fordulókra kihegyezve. Ha még nem ért le a lábtartón a kopásjelző itt megérezheted ezt az érzést.


Kezdő csoport: Olyan motorosok, akik még soha vagy 5 alkalomnál kevesebbszer voltak versenypályán
Haladó csoport: Olyan motorosok, akik már tapasztaltak és több mint 5 alkalommal motoroztak versenypályán.

Fontos, hogy a pályamotorozás nem verseny, hanem a határok megismerése, tudásod fejlesztése!

Felelősségvállalási nyilatkozat
Regisztrációs lap
Rendezvényszabályzat
Suzuki Rekord Nap részvételi szabályzat

A Suzuki Világrekord Nap hivatalos facebook eseménye
Hívd meg Te is az ismerőseidet az eseményre!

További információk a Suzuki Világrekord Nappal kapcsolatban

Adatvédelmi tájékoztató

Felelősségvállalási nyilatkozat letöltése hamarosan.

Hungaroring Pályahasználati Feltételek

A rendezvénnyel kapcsolatos további információ (munkanapokon 09:00 - 17:00): + 36 70 352 78 68 | suzuki@vilagrekordnap.hu (válasz 24 órán belül)

A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!