HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Kiss Norbi bízik benne, hogy versenyez még idén a Hungaroringen!

2020. április 24. 10:08

A hét elején ültek a versenykamion mellett a műhelyben, és arra gondoltak, most kellene pakolni a Hungaroringen tartandó idénynyitóra. Összefacsarodott a szívük, hiszen nagyon készültek a hazai szereplésre, de remélik, még az idén sor kerülhet rá.

A kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbert számára mindig ünnep a hungaroringi viadal, hiszen itt találkozhat a szurkolóival, s talán ennek köszönhetően itthon mindig sikerült valami kiugró eredményt elérnie.

„Az elmúlt jó pár évben nem volt ahhoz hasonló versenyhétvége, mint amilyen a Super Racing Fesztivál lett volna, sajnálom, hogy elmarad, de jelen helyzetben nem lehetett mást tenni, mint elhalasztani a tömegrendezvényeket – mondta Kiss Norbert. – Nagyon remélem azonban, hogy legalább a kamion Európa-bajnokság magyar futamát meg tudják tartani valamikor a nyár végén, vagy az év második felében: logisztikailag megoldható lenne, hiszen még szeptemberben is itt versenyzünk a közelben...”

A csapatok folyamatosan egyeztetnek a nemzetközi promóterrel, az például már most kiderült, hogy a nyolc hétvégésre tervezett naptárból egy helyszín kikerült, a Nürburgringen az idén nem rendeznek versenyt, hiszen Németországban augusztus végéig nem kerülhet sor tömegrendezvényekre, az őszi naptár pedig zsúfolt a pályán. Ráadásul ez egy helyszíni nézőkre épülő rendezvény, nem kockáztatják meg, hogy rossz időben tartsák meg.

„Van dolgunk bőven, hiszen az idén új projekt indul: egy hónapja meg akartuk tartani a bemutatkozó sajtótájékoztatót az idei felállásról, de sajnos arra már nem került sor – folytatta Kiss Norbi. – Nem szeretnék részleteket elárulni, de a lényeg, hogy újonnan alakuló magyar csapatban versenyzek majd, abszolút Európa-bajnoki esélyes technikával. Úgyhogy arra használjuk az időt, amit nyertünk, hogy a lehető legalaposabban felkészítsük a kamiont, hogy minden ötletünk benne legyen. Tesztelni egyelőre nem lehet, de reméljük, arra is hamarosan sor kerül, hogy felkészülten várhassuk az első versenyt, bármikor is rendezik meg.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.