HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Rajtra kész a Hungaroring!

2021. július 26. 15:14

A helyszín a Hungaroring célegyenese, a téma pedig természetesen a hétvégi 36. Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója rendhagyó sajtóbeszélgetésre invitálta az újságírókat – akik amellett, hogy kérdéseket tehettek fel a rendezéssel kapcsolatban, testközelből is megnézhették a gyönyörű Herendi trófeákat, amelyekkel a hétvégén a dobogósokat díjazzák, és bepillantást kaphattak a paddock-építés kulisszái mögé.

Gyulay Zsolt elmondta, a legfontosabb, hogy a tavalyi zárt kapus Magyar Nagydíj után az idén a pálya újra megnyithatja kapuit a nagyközönség előtt, s jó hír, hogy az utóbbi hetekben emelkedő tendenciát mutat a jegyeladás is, eddig mintegy negyvenezer belépőt adtak el, ami jelen körülmények között jónak mondható.

„A jegyvásárlási kedvet érezhetően növeli a Hamilton–Verstappen párharc, az eddig eladott belépők hetven százalékát külföldiek vették meg, de remélem, a hazai drukkerek a rajtig javítanak az arányon – mondta Gyulay Zsolt. – Fontos, hogy a labdarúgó Európa-bajnoksághoz hasonlóan karszalagos rendszer lesz, a karszalagokat Budapest belvárosában, az Akvárium Klubban vagy a fóti Auchan parkolójában lehet átvenni a Covid-védettségi igazolvány bemutatásával. A versenyzők itt is buborékban lesznek, így a megszokott programok közül a csütörtöki boxutca-látogatást és a verseny végi szurkolói ünneplést a célegyenesben sajnos nem tudjuk megtartani, a szurkolói zónában azonban így is lesznek szórakoztató programok bőven.”

Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója elmondta, az idei trófeák hat hónapos elkészülését hosszú tervezőmunka előzte meg, ezek után választották ki a nemzeti színekben pompázó dizájnt: „A trófeán megjelenő három szín közül a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld pedig a reményt fejezi ki. Az arany szegély helyett pedig az idén platinát választottunk, ami örök értéket képvisel. Megtiszteltetés, hogy az idén is mi lehetünk a Magyar Nagydíj díjszállító partnerei, és nagy büszkeség, hogy a visszajelzések alapján a versenyzők mennyire szeretik a trófeáinkat.”

A Hungaroring a koronavírus-járvány idején mutatott hősies helytállásukért ezer belépőt ajánlott fel az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak, amelyeket Csató Gábor főigazgató vett át. „A kollégáink számára minden évben presztízs a Magyar Nagydíjon dolgozni a sportszakmai csapat tagjaként, és a nemzetközi szövetség minden évben el is ismeri a magyar mentősök felkészültségét – mondta Dr. Csató Gábor. – Öröm számunkra, hogy most ezer mentős bajtársunk jöhet el a versenyre – nagyon sokan szeretik közülünk is a Formula 1-et –, hogy egy kicsit kikapcsolódjon, feltöltődjön.”

A 36. Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj hivatalosan pénteken kezdődik el a szabadedzésekkel, betétfutamként a Formula 3, a női F1, vagyis a W Series, valamint a Porsche Szuperkupa szerepel a programban.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.