HU | EN

 

Beindult az élet a Ringen!

2016. július 22. 19:21

Beindultak a motorok, beindult az élet a Hungaroringen. A 31. Magyar Nagydíj első két szabadedzését 30 ezer ember kísérte figyelemmel a helyszínen – ami figyelemreméltó szám. S figyelemreméltó az is, ami a pályán történt, bár nagy meglepetés nem született. Nico Rosberg volt a leggyorsabb a második szabadedzésen – és egyben a pénteki napon –, miközben Lewis Hamilton ugyanezen a tréningen alaposan a falhoz csapta Mercedesét a 11-es kanyarban, ezért rövid időre piros zászlóval meg kellett szakítani az edzést.

Rosberggel kapcsolatos hír, hogy a német versenyző két évvel meghosszabbította a szerződését a Mercedes-istállóval, ami azt jelenti, hogy 2018-ig Lewis Hamilton csapattársa lesz.
„A mi szempontunkból lenyűgöző volt ez a nap – persze ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy holnap is ugyanilyen jó helyen leszünk. Pillanatnyilag azonban minden nagyon pozitív. Remekül érzem magam a pályán, az autó nagyon gyors, szóval összességében jól kezdődött a hétvége. Úgy tűnik, az új aszfalt fekszik nekünk, úgyhogy optimista vagyok” – nyilatkozta Rosberg a nap végén.
Ami Hamiltont illeti, ő sűrű elnézéseket kért a csapatától, amiért ilyen rettentő nehéz órák várnak rá az összetört autó miatt, és csak remélni tudja, hogy a hétvége hátralévő része szerencsésebben alakul számára.

A második helyen Daniel Ricciardo érkezett, a harmadikon pedig Sebastian Vettel.
Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2017 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2017 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.