HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Gyerekek vették át az irányítást a Hungaroringen

2018. november 20. 14:59

A Gyerekjogok Világnapja alkalmából a Hungaroringen is felcserélődtek a szerepek, és a gyerekek vették át az irányítást. Sajtótájékoztatót tartottak, megtanulták a zászlók használatát, bepillantást kaphattak a versenyirányítás titkaiba, a Tanpályán pedig rádión keresztül irányították a vezetéstechnikai tréningen részt vevő felnőtteket.
Az UNICEF Magyarország az idén már másodjára csatlakozott a világszervezet talán legvagányabb kampányához, a Gyerekhanghoz, s mivel a mogyoródi Formula–1-es versenypálya kapui mindig is nyitva álltak a gyerekek előtt, egy pillanatig sem volt kérdéses az együttműködés.

Így azután kedd délelőtt gyerekek lepték el a Hungaroring főépületét. Két jelentkező volt a pilóta-szerepre. Az egyikük Lewis Hamilton, a másikuk (egy kislány) Valtteri Bottas akart lenni, így ők Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgatóval, kajakos olimpiai bajnokunkkal együtt ültek ki a sajtótájékoztató-terem asztala mögé. Őket kérdezhették az újságíró- és fotóspalánták.
A mit szerettek a legjobban a sportban? – kérdésre a két „versenyző” azt válaszolta, hogy a győzelmet, Gyulay Zsolt pedig azt, hogy a versenyzést. Érdekes kérdésként vetődött fel, hogy izgulnak-e a futamok rajtja előtt, mire a gyerekek azt válaszolták, hogy igen, nagyon, az olimpiai bajnok pedig azt, hogy ő csak fiatal korában izgult egyszer-kétszer, de az általában a teljesítmény rovására ment, úgyhogy a gyerekeknek is azt javasolta, hogy inkább készüljenek fel alaposan, mert akkor nem lesz miért izgulniuk.
Egyvalamiben azonban hasonlítottak ők hárman, a kedvenc tantárgyuk a testnevelés.

Ezek után a versenyirányításba látogattak a gyerekek: ott megnézhettek néhány érdekes visszajátszást a pályán történt eseményekből, kipróbálhatták, miként kell elindítani a rajtlámpát, majd pedig mindenki magához ragadhatta a kedvenc zászlóját (a kockás és a kék volt a legnépszerűbb), s azt is megtanulhatta, hogy melyik zászlójelzés (leginkább a sajátja) mit jelent.
A boxutcában viharos szél fújt, de ez nem akadályozta meg az újdonsült „sportbírókat” abban, hogy felmenjenek az egyes bírói posztra és kockás zászlóval egyenként leintsék az alkalmi versenyzőket, és abban sem, hogy utána rádión utasítsák a Tanpályán pallérozódó felnőtteket, hogy milyen sebességgel hajtsanak rá a csúszós útfelületre.
A kemény „munkanap” végén a jutalmuk pizza volt – és persze sok-sok élmény.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.