HU | EN
Hungaroringshop
Hungaroringshop

 

Hamilton rajt-cél győzelmével beérte Schumachert

2020. július 19. 20:12

Lewis Hamilton rajt-cél győzelemmel nyerte meg a 35. Magyar Nagydíjat – amelyet zárt kapuk mögött tartottak meg –, és nyolcadik hungaroringi sikerével beérte Michael Schumachert az egy helyszínen aratott győzelmek tekintetében.

 

Tökéletes hétvégét zárt Lewis Hamilton a Hungaroringen: előbb megszerezte 90. pole pozícióját, majd pedig győzelemre váltotta azt, sőt, begyűjtötte a versenyben mért leggyorsabb kört is, pályafutása során először a Magyar Nagydíjon. Első helyét senki sem veszélyeztette, mögötte azonban azért akadtak izgalmak.

Például rögtön a felvezető körben, amelyben Max Verstappen kicsúszott, és átrendezte az autója orrát – szerencse a szerencsétlenségben, hogy létfontosságú alkatrész nem sérült. Rohammunka a rajtrácson, majd pedig örömünnep a végén, hiszen a hétvégén egészen addig gyengélkedő holland felállhatott a dobogó második fokára.

„A felvezető kör a gumifalban végződhetett volna, szóval nem úgy kezdődött a verseny, ahogy terveztem. A szerelők azonban fantasztikus munkával rendbe tették az autót, nem tudom, hogyan, de hihetetlen volt. A második hellyel próbáltam meghálálni nekik, kárpótolni őket. Azt hittem, el sem tudok rajtolni, ehhez képest a második hely felér egy győzelemmel” – mondta fülig érő szájjal Verstappen.

Ellentétben a dobogó harmadik fokára felálló Valtteri Bottaszal, aki nem is tagadta, hogy nem ez volt élete versenye. „A második helyről rajtolva nyerni akarsz, de én mindent elveszítettem a rajtnál. A műszerfalon megcsillanó fényre reagáltam, aztán hirtelen megálltam, és újra el kellett indulnom. Ezzel veszítettem, ezzel nehezítettem meg a versenyt saját magam számára. A leintésig küzdöttem, és közel is kerültem Maxhoz, de megelőzni nem sikerült. Így is értékes pontokat szereztem” – mondta Bottas.

S hogy miként értékelt a Magyarországon immár abszolút királynak számító Lewis Hamilton?

Nos, az ő számára túl sok izgalmat nem hozott ez a hetven kör, hiszen végig egyedül, senkitől sem zavartatva autózott, bár ő ebben is megtalálta a kihívást.

„Ez volt az egyik legkedvesebb versenyem. Jó volt a tempónk, jó volt a stratégiánk, mert bár sokáig mentem a közepes keverékű gumikon, nagyon jól jött ki, hogy a végén frissekre válthattam, amivel extra pontot szereztem. Az első hétvégén több csapás is ért, amelyekre nem álltam készen, de összeszedtem magam, így az utóbbi két hétvége fantasztikusan alakult számomra” – mondta Hamilton, akinek az a bravúr is sikerült, ami korábban senkinek, hogy egymás után háromszor nyert a Hungaroringen.

Másfél órával a leintés után még nem ért véget a verseny: a Renault-istálló ugyanis megóvta a Magyar Nagydíj végeredményét, mert szerinte a Racing Point két autója ellentétes a szabályokkal, az FIA sportszabályzatának több pontját is megsérti.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.