HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

Michelisz megcélozza a dobogót

2017. május 13. 20:26

Robert Huff volt a leggyorsabb a túraautó-világbajnokság magyar futamának időmérő edzésén, így a fő versenyen ő indulhat az élről, míg Michelisz Norbert hajszállal lecsúszott a Q3-ba jutásról – a hatodik helyet szerezte meg (ez a nyitó versenyen az ötödik rajtpozíciót jelenti számára).
De haladjunk sorban!

Délelőtt egy száraz és egy nagyon esős szabadedzésben volt része a mezőnynek, amely így minden időjárási körülményben próbára tehette magát a Hungaroring aszfaltcsíkján. A magyar szurkolók nem élvezték különösebben az égi áldást, annak viszont örültek, hogy Michelisz megnyerte a vizes edzést, a Zengő Motorsport fiatal pilótája, Nagy Dániel pedig kilencedikként végzett rajta.

Csakhogy…
Csakhogy délutánra kisütött a nap, felszáradt a pálya, és az ettől a versenytől kezdve a szabályok szerint nyolcvan kiló pluszsúlyt cipelő Hondák teljesítményének ez nem tett jót. „Az autó ilyenkor minden körülményben lassabb” – mondta Michelisz, amihez Nagy Dániel csak annyit tett hozzá, hogy az ő 2015-ös fejlesztésű Hondájára ez fokozottan érvényes.
Michelisz Norbert tehát hatodikként végzett az, és bár ennél jobbra számított, azért bízik benne, hogy a dobogóért küzdhet vasárnap.
„Bár még nem elemeztük ki az adatokat, érzésre majdnem tökéletes volt a köröm, ennél gyorsabb nemigen tudtam volna lenni. Utólag gondolkodtunk is a mérnökömmel, Bári Gergővel, hogy talán jobb lett volna nem befejezni a második gyors kört, és megcélozni az első sort a nyitó futamon. Mindegy, ez most már a múlt, bízom benne, és mindent megteszek érte, hogy holnap így is dobogóra állhassak” – értékelt Michelisz Norbert.
Nagy Dániel a 16. helyről várhatja a rajtot, és bár egy kicsit csalódott, ez lesz élete első világbajnoki futama a Hungaroringen, úgyhogy feltett szándéka vagányan, elszántan küzdeni.

„Az esős szabadedzés után azt hittem, bejutunk a Q2-be, ám a felszáradó pályán teljesen elveszett az autó egyensúlya, és nem boldogultunk. Sőt, messzebb voltunk az élmezőnytől, mint gondoltuk. Ennek ellenére vasárnap nyomom majd a gázt, ahogy a csövön kifér – a Ringen bátrabbnak kell lennünk, mint bárhol máshol” – mondta Nagy Dániel.

A túraautó Európa-kupa mezőnyében három magyar is vitézkedik – mindhárman a Zengő Motorsport színeiben. Közülük ezúttal Szabó Zsolt Dávid volt a leggyorsabb, a második helyen végzett, Nagy Norbert pedig a harmadikon. Utóbb aztán még nagyobb lehetett a boldogság a magyar csapat boxában, mert az elsőként végző kazah Alexandr Artemjevet kizárták (nem állt meg a kötelező súlymérésre), így két magyar rajtolhat az első sorból!
Kiemelendő György Anett teljesítménye is, aki ugyan kilencedik lett az időmérő edzésen, viszont majd’ két másodpercet javított eddigi legjobb köridején a Ringen, s az tudja csak igazán értékelni, hogy mit jelent mindez, aki próbált már a tizedmásodpercekért küzdeni.

TÚRAAUTÓ-VB, 5-6. FUTAM, HUNGARORING
A rajtsorrend. Nyitó verseny: 1. John Filippi (francia, Citroën C-Elysée), 2. Monteiro (portugál, Honda Civic), 3. Björk (svéd, Volvo S60), …5. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic), …16. Nagy Dániel (magyar, Honda Civic). Főverseny: 1. Robert Huff (brit, Citroën C-Elysée) 1:48.264, 2. Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) 1:48.591, 3. Guerrieri (argentin, Chevrolet Cruze) 1:48.896, …6. Michelisz Norbert 1:48.970, …16. Nagy Dániel 1:52.457

TÚRAAUTÓ EURÓPA-KUPA, 3-4. FUTAM, HUNGARORING
A rajtsorrend: 1. Szabó Zsolt Dávid (magyar, SEAT León) 1:55.967, 2. Nagy Norbert (magyar, SEAT León) 1:56.163, 3. Schreiber (svájci, Honda Civic) 1:56.237, …9. György Anett (magyar, SEAT León) 1:57.799

 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.