HU | EN

 

Mint egy vakáció Disneylandben

2016. július 21. 20:56

„Ez a hétvége olyan, mint egy vakáció Disneylandben. Imádom a hullámvasutazást – különösen az ilyen régi pályákon” – a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szavai ezek, aki abszolút nem titkolja, hogy mindig örömmel jön a Hungaroringre.

S nem csupán azért, mert négyszer nyert már az idén a harmincadik születésnapját ünneplő magyar versenypályán, hanem egyszerűen a Ring hangulata, az itteni drukkerek, és Budapest közelsége miatt.

A Magyar Nagydíj hétvégéje csütörtökön a szokásos verseny előtti sajtótájékoztatóval, a közönség számára pedig a boxutca-látogatással és autogram-osztással kezdődött, amely idén is hatalmas népszerűségnek örvendett: 18.000 ember jött el a Hungaroringre, hogy találkozzon a kedvenceivel, vagy éppen testközelből lásson egy kerékcsere-gyakorlást.

A délutáni sajtótájékoztatóra meghívást kapott a világbajnoki tabellát egy pont előnnyel vezető Nico Rosberg, aki elmondta, nagyon szeretné a kezében tartani a legnagyobb Herendi porcelán-trófeát. „Nagyszerű, hogy vannak hagyományok, s hogy ezek az ország jelképévé válnak. Nagyon szépek ezek a serlegek” – mondta a német Mercedes-pilóta, amihez Felipe Massa annyit tett hozzá, azért is fontos, hogy a trófea szép legyen, mert az a versenyzők munkájának elismerése, és ha ronda, akkor a pilóták is kevésbé érzik jól magukat.

A sajtótájékoztató és az autogram-osztás mellett a pilóták részt vettek a csapatmegbeszéléseken, egyeztettek a mérnökeikkel, vagyis elvégezték az utolsó simításokat. Mindannyian készen állnak a hétvégi Magyar Nagydíjra.
Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2017 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2017 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.