HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

Vincze nyerte a Szilveszter-ralit

2016. december 30. 19:19

Amilyen izgalmasan alakult az első nap, olyan drámaian folytatódott a csütörtöki hat szakasszal tarkított Szilveszter-rali a Hungaroringen. A győzelmet végül a végig vezető Vincze Ferenc, Kuti Péter duó szerezte meg, a végére 32.9 másodperc hátrányt összeszedő ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna kettős előtt, míg a harmadik helyre a tavalyi győztes Kazár Miklós, Ferencz Ramón ért oda, ők már 53.8 másodpercet kaptak a győztesektől. Újfent bebizonyosodott, hogy a hazai mezőnyben legyőzhetetlenek az R5-ös autók.

„Eredetileg tesztként tekintettünk erre a viadalra, amelyen majd sikerül jobban megismerkedni az autóval. Már az első szakaszon éreztük, hogy sokra lehetünk képesek, és a végén már természetesen odafigyeltünk az időre is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy immár másodszor sikerült megnyernünk a Szilveszter-ralit, ráadásul ezúttal hibátlan teljesítménnyel. Jövőre szívesen versenyeznék ezzel az autóval, remélem, az anyagi hátteret is sikerül megszerezni hozzá. Ez a mostani siker jó alapot jelenhet majd a szponzorokkal való tárgyalásokon” – jelentette ki Vincze Ferenc.
A második helyen végző ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna duó sem búslakodott, ugyanis azzal a titkos céllal érkezett a Hungaroringre, hogy megismétli a 2014-es eredményét, amikor is a harmadik helyen végzett. Nos, nemhogy megismételte, hanem javított is rajta egyet.

„Fokozatosan laktuk be az autót, és a verseny minden pillanatát élveztük. Noha sokan buliversenyként fogják fel a Szilveszter-ralit, mi komolyan vettük. Tökéletesen működött az autó, így bízom abban, hogy jövőre a bajnokságban is hasonló teljesítményre leszünk képesek” – árulta el ifjabb Kiss László.

A dobogó harmadik fokára a címvédőként induló Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettős ért oda a Ford Fiesta R5-össel. Kazárék nagyon balszerencsésen kezdték a versenyt, az első szakaszon elromlott a kuplung az autójukban, ám utána hibátlan szakaszokkal sikerült a harmadik helyig felzárkózniuk.

„A győzelmi esélyeink az első szakaszon elszálltak a kuplungproblémáink miatt, ám utána tökéletesen ment az autó. Sajnos a gumik, amiket hoztunk, nem mindig voltak a legjobbak, így ennek fényében elfogadható a harmadik helyünk” – fogalmazott Kazár Miklós.

 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.